Sposób przygotowania:
Tarta z gruszkami i cynamonem
250g mąki połączyć z 3 łyżkami cukru oraz szczyptą soli, usiekać z zimnym masłem, rozgnieść na kruszonkę i wyrobić ciasto wbijając do niego jajko. Wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut, a potem wyjąć i rozwałkować. Tortownicę posmarować tłuszczem i wysypać mąką, wyłozyć ją rozwałkowanym ciastem, nie obcinając jego krawędzi. gruszki pokroić w plastry, wymieszać z łyżką cukru, lyzką mąki i cynamonem, poukładac na cieście, którego boki wystarczy zawinąć do środka. piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni mniej więcej 45 minut
edytaha
Rossie
bardzo proszę, druga właśnie się piecze :)
zbysiowa
O to super, może i ja się załapię :)
Rossie
oczywiście :)