patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Tarta z karkówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i szybka tarta z karkówką, chilli, cebulką i pyszną mozzarellą. Tarta ta jest na cieście francuskim.

Tarta z karkówką Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Tarta z karkówką

 

  • 15-20 dag pieczonego mięsa
  • 1 kulka mozzarella
  • 1/2 cebuli
  • 10 oliwek
  • 1/3 chilli
  • 3 jajka
  • 200 ml śmietanki 30%
  • pęczek pietruszki natki
  • 1 ciasto francuskie ok 400 g

Sposób przygotowania:

Tarta z karkówką
Upieczone mięso kroję w mniejsze kawałki. Oliwki dzielę na połówki albo można dać w całości. Pietruszkę drobno siekam.

Cebulkę drobno siekam. Chilli bardzo drobno siekam. Całość mieszam. Dodaję jajka,śmietanę i ser mozzarella, który kroję w mniejsze kawałki.

Doprawiam pieprzem i solą oraz czosnkiem. Ciasto rozwijam na blaszce, nakładam farsz.

Z pozostałego ciasta kroję paski. Ozdabiam wierzch.

Piekę ok 35 min w piekarniku rozgrzanym w 180 stopni. 
Tarta z karkówką
Upieczone mięso kroję na mniejsze kawałki.
Tarta z karkówką
Pietruszkę kroję drobno dodaję oliwki do mięsa.
Tarta z karkówką
Dodaję jajka,śmietanę,ser i przyprawy.Mieszam.
Tarta z karkówką
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączę.
Tarta z karkówką
Farsz nakładam na ciasto francuskie. Ozdabiam i piecze.

Tagi:

danie