Sposób przygotowania:
Tarta ze szpinakiem i łososiem
Składniki na ciasto zagnieść. Wyłożyć nim foremkę do tarty lub tortownicę. Spód podpiec około 15-20 minut w temperaturze 180 st C. Delikatnie wystudzić.
Łososia oczyścić, pokroić na niewielką kostkę. następnie oprószyć go przyprawą. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Dodać szpinak i całość przesmażyć.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka, śmietanę, sól, pieprz oraz przyprawę wymieszać na jednolity płyn. Na spód tarty wyłożyć łososia, przykryć go szpinakiem.
Całość zalać śmietanowo-jajecznym płynem. Musi zakrywać szpinak. Włożyć do piekarnika na około 30 minut do tej samej temperatury.
Po wyjęciu tartę posypać pokruszoną fetą. Gotowe do podania.
Łososia oczyścić, pokroić na niewielką kostkę. następnie oprószyć go przyprawą. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Dodać szpinak i całość przesmażyć.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka, śmietanę, sól, pieprz oraz przyprawę wymieszać na jednolity płyn. Na spód tarty wyłożyć łososia, przykryć go szpinakiem.
Całość zalać śmietanowo-jajecznym płynem. Musi zakrywać szpinak. Włożyć do piekarnika na około 30 minut do tej samej temperatury.
Po wyjęciu tartę posypać pokruszoną fetą. Gotowe do podania.