Sposób przygotowania:
Meksykańskie rolady z karkówki z ryżem i surówką
Plastry karkówki umyć, osuszyć i rozbić jak najcieniej tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą i pieprzem i odłożyć. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mieszankę meksykańską i smażyć kilka minut. Potem doprawić do smaku i dodać bułkę tartą i wymieszać. Bułkę tartą dodać w celu zebrania z patelni wszystkich smaków i związania farszu. Farsz po przestudzeniu rozłożyć na plastry karkówki i zwinąć w rolady a potem ułożyć je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na rolady położyć plasterki boczku. Naczynie zakryć i wstawić do zimnego piekarnika. Termostat ustawić na 200 stopni a czas 40 minut. Gdy rolady się pieką ugotować ryż i przygotować surówkę z czerwonej kapusty. Upieczone rolady pokroić w plastry i podawać na gorąco z przygotowanym ryżem i surówką.