Sposób przygotowania:
Drożdżowe muffinki z kabanosami
Kabanosy kroimy w grubsze plasterki, paprykę i ser żółty kroimy w kostkę, szczypiorek drobno siekamy. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy olej, sól, cukier i drożdże rozpuszczone w wodzie. Wszystko dokładnie mieszamy, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia, przekładamy do papilotek do muffinek, pozostawiamy do wyrośnięcia.
Układamy na blasze i wstawaimy do piekarnika, pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczone muffinki podajemy z ketchupem.
Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia, przekładamy do papilotek do muffinek, pozostawiamy do wyrośnięcia.
Układamy na blasze i wstawaimy do piekarnika, pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczone muffinki podajemy z ketchupem.