zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Kotlet w panierce kukurydziano bułkowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

kolejne smaczne kotlety z karkówki

Kotlet w panierce kukurydziano bułkowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlet w panierce kukurydziano bułkowej

 

Sposób przygotowania:

Kotlet w panierce kukurydziano bułkowej
Karkówkę umyć i osuszyć. Każdy płat mięsa rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą zmiękczającą i pieprzem. Zostawić na pięć minut. Jajka wybić do miski, dodać sól i sos musztardowo paprykowy i wszystko dokładnie wymieszać. Płatki kukurydziane zmielić w rozdrabniaczu ale tak aby nie były za miałkie. W misce wymieszać zmiksowane płatki z bułką tartą i czosnkiem. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kotlet obtoczyć w mieszance bułki i płatków, potem zanurzyć w jajkach i ponownie obtoczyć w mieszance płatków lekko dociskając. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Kotlet w panierce kukurydziano bułkowej
przygotować kotlety panierkę i jajka ...
Kotlet w panierce kukurydziano bułkowej
kotlety panierować w mieszance płatków potem w jajku i znowu w płatkach
Kotlet w panierce kukurydziano bułkowej
kotlety smażyć na gorącym oleju z obu storn
Kotlet w panierce kukurydziano bułkowej
smażyć kotlety na złoty kolor w zależnosci od grubości