SUPERPRZEPIS

Meksykańskie rolady z karkówki

  • 2
  • zewa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13
Meksykańskie rolady z karkówki Więcej zdjęć (5)

Pyszne i kolorowe roladki z karkówki z warzywnym farszem a do tego ryż i surówka i mamy obiad na każdą okazję.

Składniki:

Meksykańskie rolady z karkówki

 

  • 1 op mieszanki meksykańskiej ( mrożonej )
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka bułki tartej
  • sól do smaku
  • przyprawa do kuchni meksykańskiej do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • 2 plastry karkówki ( każdy po 200 g )
  • 6 plasterków wędzonego boczku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • Dodatki :
  • ryż ugotowany na sypko w kurkumie
  • surówka z czerwonej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Meksykańskie rolady z karkówki
Plastry karkówki umyć, osuszyć i rozbić jak najcieniej tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą i pieprzem i odłożyć. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mieszankę meksykańską i smażyć kilka minut. Potem doprawić do smaku i dodać bułkę tartą i wymieszać. Bułkę tartą dodać w celu zebrania z patelni wszystkich smaków i związania farszu. Farsz po przestudzeniu rozłożyć na plastry karkówki i zwinąć w rolady a potem ułożyć je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na rolady położyć plasterki boczku. Naczynie zakryć i wstawić do zimnego piekarnika. Termostat ustawić na 200 stopni a czas 40 minut. Gdy rolady się pieką ugotować ryż i przygotować surówkę z czerwonej kapusty. Upieczone rolady pokroić w plastry i podawać na gorąco z przygotowanym ryżem i surówką.
Meksykańskie rolady z karkówki
Etap 1 przygotuj farsz z warzyw do rolad
Meksykańskie rolady z karkówki
Etap 2 Na płaty mięsa rozłóż farsz i zwiń rolady
Meksykańskie rolady z karkówki
Etap 3 Rolady połóż w naczyniu żaroodpornym i połóż na nie boczek
Meksykańskie rolady z karkówki
Etap 4 Upiecz rolady i spożywaj na gorąco