Sposób przygotowania:
Tarta z krewetkami, pomidorkami i szczypiorkiem
Robimy ciasto kruche:
Zagniatamy ciasto z mąki pszennej, masła, jajka i soli. Odstawiamy do lodówki na godzinę.
Po tym czasie rozwałkowujemy, wylepiamy ciastem formę na tartę, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 10 min.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy czosnek, wrzucamy krewetki, smażymy chwilę. Śmietanę kremówkę mieszamy z żółtkiem, startym serem żółtym i szczypiorkiem, doprawiamy solą i pieprzem, wylewamy na ciasto.
W farsz wtykamy krewetki i pomidorki koktajlowe, wstawiamy tartę do piekarnika na 25 minut.
Siekamy szczypiorek, tuż przed podaniem posypujemy nim tartę.
Zagniatamy ciasto z mąki pszennej, masła, jajka i soli. Odstawiamy do lodówki na godzinę.
Po tym czasie rozwałkowujemy, wylepiamy ciastem formę na tartę, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 10 min.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy czosnek, wrzucamy krewetki, smażymy chwilę. Śmietanę kremówkę mieszamy z żółtkiem, startym serem żółtym i szczypiorkiem, doprawiamy solą i pieprzem, wylewamy na ciasto.
W farsz wtykamy krewetki i pomidorki koktajlowe, wstawiamy tartę do piekarnika na 25 minut.
Siekamy szczypiorek, tuż przed podaniem posypujemy nim tartę.