Sposób przygotowania:
Morska tarta z krewetkami i łososiem
Mąkę wsypujemy na stolnicę robiąc kopczyk. W środek wbijamy 1 jajko. Doprawiamy solą i pieprzem oraz pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę. Wyrabiamy ciasto do momentu osiągnięcia jednolitej konsystencji. Wkładamy do woreczka i wstawiamy na 30 minut do lodówki.
Serek śmietankowy mieszamy w misce z suszonymi płatkami czosnku i suszonymi pomidorami oraz serkiem Arla.
Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę.Nakłuwamy widelcem i zapiekamy samo ciasto w 190C około 10-15 minut.
Wyjmujemy i nakładamy serek i na to nakładamy krewetki i kawałki łososia. Zapiekamy kolejne 10-20 minut.
Serek śmietankowy mieszamy w misce z suszonymi płatkami czosnku i suszonymi pomidorami oraz serkiem Arla.
Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę.Nakłuwamy widelcem i zapiekamy samo ciasto w 190C około 10-15 minut.
Wyjmujemy i nakładamy serek i na to nakładamy krewetki i kawałki łososia. Zapiekamy kolejne 10-20 minut.
Sarenka
pszczolkaanulka