Sposób przygotowania:
Krewetki panierowane
Krewetki rozmrozić, przelać zimną wodą pozostawić na chwilę na sitku lub durszlaku aby obciekły. Przygotowujemy 3 głębokie talerze, do pierwszego rozbijamy jaja - rozkłócić, do drugiego wsypujemy bułką tartą, do trzeciego zmiksowane w rozdrabniaczy razem z mąką nachos. Krewetki przełożyć do naczynia plastikowego najlepiej takiego, które ma pokrywkę, skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok 15 minut. Po wyjęciu krewetek z lodówki, połowę obtaczamy raz w bułce potem w jaju i ponownie w bułce. Drugą połowę obtaczamy w nachos, jajku ponownie nachos. Smażymy na rozgrzanym oleju po2 minuty z każdej strony. nie smażymy dłużej, gdyż zrobią się gumowate;) Podajemy jako samodzielną przekąskę z ulubionym sosem np czosnkowym, lub dodać jako elemnt sałatki.