Sposób przygotowania:
Tarta z masą cytrynową i truskawkami
Masło posiekać z mąką.Dodać cukier puder i 1 żółtko.Zagnieść ciasto,dodając 1-2 łyżki zimnej wody.Uformować je w kulę i zawinięte w folię włożyć na godzinę do lodówki.Po tym czasie wyjąć ciasto i wylepić nim dno i boki wysmarowanej tłuszczem formy.Wierzch ciasta gęsto ponakłuwać widelcem.Piec 15-20 minut w 200 stopniach. Jajka utrzeć z pozostałymi żółtkami,cukrem i sokiem z cytryny.Podgrzewać stale mieszając,aż masa zacznie gęstnieć.Dodać 70 g masła,wymieszać.Masę wystudzić,a następnie wylać na ciasto i zostawić do zastygnięcia. Umyte i odszypułkowane truskawki ułożyć na cieście,udekorować listkami melisy.