Sposób przygotowania:
Tarta z rabarbarem bez pieczeniaEtap 1
Ciastka i miętę należy wrzucić do robota miksującego i zmiksować.
Etap 2
Następnie dodać krem z kasztanów i dokładnie wymieszać.
Etap 3
Tak przygotowany spód wyłożyć na dno naczynia, w którym będzie przygotowywana tarta. Następnie ubić na sztywno śmietankę, następnie dodać serek mascarpone i wymieszać. na ciasteczkowy spód wyłożyć masę śmietanową i schłodzić.
Etap 4
Na patelni rozgrzać wodę z cukrem i w momencie kiedy cukier zacznie się karmelizować dodać łodygi rabarbaru. Pogotować przez kilka minut, ale tak aby się nie rozpadły.
Etap 5
Skarmelizowany rabarbar po ostygnięciu ułożyć na wierzch tarty, schłodzić. Najlepiej smakuje na drugi dzień.
cherry
renatka1