Sposób przygotowania:
Puszysta tarta z rabarbarem i jagodami
Białka oddzielamy od żółtek. Dodajemy do nich szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę dodając cukier. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia i ocet - mieszamy. Do ubitych białek dodajemy porcjami żółtka stale miksując.
Mąki przesiewamy, dodajemy po łyżce nie przerywając miksowania na najniższych obrotach. Ciasto przelewamy do formy na tartę.
Rabarbar oczyszczamy, kroimy w słupki, układamy na cieście wraz z porcjami jagód z syropu. Tartę wstawiamy do zimnego piekarnika, włączamy na 180 stopni i pieczemy około 35 minut.
Podajemy oprószając cukrem pudrem.
Mąki przesiewamy, dodajemy po łyżce nie przerywając miksowania na najniższych obrotach. Ciasto przelewamy do formy na tartę.
Rabarbar oczyszczamy, kroimy w słupki, układamy na cieście wraz z porcjami jagód z syropu. Tartę wstawiamy do zimnego piekarnika, włączamy na 180 stopni i pieczemy około 35 minut.
Podajemy oprószając cukrem pudrem.
SylaUla
Konczi
Smacznego :)
Marika-