Monika Och

Monika Och

Kucharz
[Przepisów: 5]

Rolada z rabarbarem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięciutka słodka rolada z kwaskowatym rabarbarem to bardzo fajne i smaczne połączenie, które zagościło ostatnio u mnie w domu

Rolada z rabarbarem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rolada z rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

Rolada z rabarbarem

ETAP 1:

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodać cukier z cukrem waniliowym, później żółtka, mąkę i oliwę, wymieszać aż składniki się połączą.

Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypanej bułką tartą rozłożyć kawałki rabarbar. Ponownie posypać bułką tartą i wylać ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 220 st. C przez około 15 minut. Wyjąć z piekarnika, przełożyć na drugą stronę, zdjąć papier do pieczenia.

Zwinąć roladę z rabarbarem do środka i zostawić do ostygnie.

Posypać cukrem pudrem.

Rolada z rabarbarem