Sposób przygotowania:
Tarta z rabarbarem i kruszonką
Z rabarbaru odciąć liście i końcówki, umyć i pokroić w półtoracentymetrowe kawałki, dodać ocet, wsypać cukier i cukier waniliowy, wymieszać i odstawić do lodówki do zamarynowania, najlepiej na całą noc.
Z mąki, margaryny, cukru i wody zagnieść szybko ciasto i wykleić nim formę do tarty (26 cm). Na cieście rozłożyć osączony z marynaty rabarbar.
Sos przelać do garnka i zredukować. Margarynę na kruszonkę rozpuścić i wymieszać z orzechami, mąką i cukrem. Wymieszać i wyłożyć na rabarbar. Polać zredukowanym sokiem.
Piec przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Z mąki, margaryny, cukru i wody zagnieść szybko ciasto i wykleić nim formę do tarty (26 cm). Na cieście rozłożyć osączony z marynaty rabarbar.
Sos przelać do garnka i zredukować. Margarynę na kruszonkę rozpuścić i wymieszać z orzechami, mąką i cukrem. Wymieszać i wyłożyć na rabarbar. Polać zredukowanym sokiem.
Piec przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.