smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Błyskawiczna tarta z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo szybka tarta z rabarbarem na cieście francuskim. Idealna propozycja dla niespodziewanych gości.

Błyskawiczna tarta z rabarbarem

Składniki:

Błyskawiczna tarta z rabarbarem

 

  • 1 ciasto francuskie
  • 7 łodyg rabarbaru
  • 3/4 szklanki cukru (lub według własnego smaku)
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Błyskawiczna tarta z rabarbarem
1 Naszykować foremkę o wymiarach 32x11 cm i wyłożyć ją ciastem(dno i boki)

2 Rabarbar obrać i pokroić w kostkę około 0,5 cm. Smażyć w rondlu wraz z cukrem około 10-15 minut.

3 Wyłożyć rabarbar na ciasto, udekorować paskami ciasta.

4 Piekarnik nagrzać do 200 stopni C i piec ciasto do zarumienienia.

Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem

Tagi:

ciasto tarta