Sposób przygotowania:
Tartaletki- „czarne jagódki”ETAP 1
SPÓD :
Ciastka przekładamy do malaksera. Dodajemy do nich łyżkę serka mascarpone oraz łyżkę miękkiego masła. Całość miksujemy do uzyskania „mokrego piasku”.
ETAP 2
Foremki wykładamy folią spożywczą, a następnie masą oreo (dokładnie ją ugniatając). Tak przygotowane spody wkładamy na minimum 30 minut do lodówki.
ETAP 3
Po tym czasie, gdy masa zastygnie delikatnie wyjmujemy spody z foremek. Dzięki użytej folii łatwo tę czynność wykonać.
ETAP 4
Gotowe tartaletki napełniamy masą mascarpone. Wierzch posypujemy jagodami. Tartaletki przechowujemy w lodówce. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
ETAP 5
KREM: Żółtka wybijamy do miski i ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitych dodajemy serek mascarpone. Całość miksujemy do uzyskania jednolitego, puszystego kremu.