Sposób przygotowania:
Tartaletki i babeczki z owocami
Składniki wymieszać i zagnieść.
Wałkować cienko i wykrawać szklanką kółeczka, wylepić foremki na tarteletki i babeczki.
Na dno każdej babeczki i tartaletki położyć łyżeczkę serka homogenizowanego.
Do tartaletek przeznaczyć jagody , a babeczki po połowie z porzeczkami. Posypać owocami i po łyżeczce cukru. Piec w temp 200 st ok 20-30 min. do zrumienienia brzegów. Wyjąć, lekko przestudzić i delikatnie wyjąć ciasteczka z foremek.
Posypać świeżymi owocami każde takimi samymi jakimi było nadziane wcześniej, babeczki udekorować porzeczkami z gałązką.
Wałkować cienko i wykrawać szklanką kółeczka, wylepić foremki na tarteletki i babeczki.
Na dno każdej babeczki i tartaletki położyć łyżeczkę serka homogenizowanego.
Do tartaletek przeznaczyć jagody , a babeczki po połowie z porzeczkami. Posypać owocami i po łyżeczce cukru. Piec w temp 200 st ok 20-30 min. do zrumienienia brzegów. Wyjąć, lekko przestudzić i delikatnie wyjąć ciasteczka z foremek.
Posypać świeżymi owocami każde takimi samymi jakimi było nadziane wcześniej, babeczki udekorować porzeczkami z gałązką.