Sposób przygotowania:
Biszkopt z truskawkami i jagodami i galaretkąWykonanie biszkoptu:
Białka ubiłam na puszystą pianę, dodałam cukier i miksowałam do rozpuszczenia cukru. Dodałam żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Wymieszałam delikatnie wszystkie składniki i przełożyłam do formy okrągłej z falbankami ceramicznej, wysmarowanej masłem i obsypanej mąką.( 26 cm) Piekłam 20 minut w 160 stopniach.
Zakończenie:
Truskawki obmyłam i pokroiłam na plasterki, położyłam na biszkopt i posypałam jagodami. Zalałam tężejącą galaretką i zostawiłam do zastygnięcia.
![Biszkopt z truskawkami i jagodami i galaretką Biszkopt z truskawkami i jagodami i galaretką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/biszkopt-z-truskawkami-i-jagodami-i-galaretka-415953.jpg)
![Biszkopt z truskawkami i jagodami i galaretką Biszkopt z truskawkami i jagodami i galaretką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/biszkopt-z-truskawkami-i-jagodami-i-galaretka-415954.jpg)
![Biszkopt z truskawkami i jagodami i galaretką Biszkopt z truskawkami i jagodami i galaretką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/biszkopt-z-truskawkami-i-jagodami-i-galaretka-415955.jpg)