Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem budyniowym i truskawkami
Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy cukier i znów miksujemy na sztywno. Dodajemy żółtka, miksujemy. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy delikatnie drewnianą łyżką, aby masa nie opadła.
Przekładamy ciasto do natłuszczonej blachy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Odstawiamy biszkopt do przestygnięcia. Następnie układamy na nim owoce i zalewamy tężejącą galaretką (dodajemy 3 szklanki wody zamiast 4 na dwie galaretki).
Wstawiamy do lodówki, aby galaretka do końca stężała.
Przekładamy ciasto do natłuszczonej blachy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Odstawiamy biszkopt do przestygnięcia. Następnie układamy na nim owoce i zalewamy tężejącą galaretką (dodajemy 3 szklanki wody zamiast 4 na dwie galaretki).
Wstawiamy do lodówki, aby galaretka do końca stężała.