Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Tarteletki jagodowo- malinowe z kremem mascarpone

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Chrupiący ciasteczkowy spód, puszysty krem na bazie serka mascarpone, jagody i maliny- temu deserowi nie sposób się oprzeć.

Tarteletki jagodowo- malinowe z kremem mascarpone

Składniki:

Tarteletki jagodowo- malinowe z kremem mascarpone

 

  • 10 dag kruchych herbatników

 

 

 

  • 15 dag sera mascarpone

 

  • 3 łyżki cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Tarteletki jagodowo- malinowe z kremem mascarpone
Herbatniki dokładnie rozdrabniamy.Masło rozpuszczamy,odstawiamy do wystudzenia. Dodajemy herbatniki, dokładnie mieszamy. Masą wylepiamy dno 4 foremek do tartaletek. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Owoce myjemy, odsączamy dokładnie z nadmiaru wody. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier oraz ser mascarpone. Przygotowaną masę wykładamy na ciasteczkowy spód, wyrównujemy powierzchnię. Na wierzch nakładamy warstwę jagód i malin. Wkładamy do lodówki na co najmniej 1,5 godziny do schłodzenia i stężenia kremu.

Tagi:

sery ser