Sposób przygotowania:
Tartaletki z bitą śmietaną i owocami
Biały ser zmielić. Mąkę przesiać przez sitko. do miski włożyć margarynę,ser,mąkę i wyrobić ciasto. Ciasto włożyć do pojemnika z przykrywką lub zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 12 godzin. Ciasto wyjąć z lodówki,rozwałkować na grubość około 4-5 milimetrów i wycinać kółka. Kółkami ciasta wylepić foremki do tarteletek. Tarteletki piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez około 20 minut aż się zrumienią. Zimną śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Borówki umyć i osuszyć,maliny przebrać. Do zimnych tarteletek nałożyć bitą śmietanę i owoce. Smacznego!
zbysiowa
Ela Dz
eli_555
Ela Dz
monikaT83