dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Tarte buraczki pasteryzowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mój ulubiony dodatek do obiadu.

Tarte buraczki pasteryzowane Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tarte buraczki pasteryzowane

 

Sposób przygotowania:

Tarte buraczki pasteryzowane
Buraki dokładnie myjemy i gotujemy. Następnie studzimy i obieramy ze skórek. Cebulę obieramy z łupinki. Buraki i cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do startych warzyw dodajemy sól, pieprz i cukier do smaku. Dodajemy odrobinę octu i dokładnie wszystko mieszamy.Buraczki przekładamy do słoików. Szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy ok 20 minut. Smacznego.
Tarte buraczki pasteryzowane
Dokładnie umyte buraki gotujemy do miękkości.
Tarte buraczki pasteryzowane
Ugotowane buraki studzimy i obieramy z łupinek.
Tarte buraczki pasteryzowane
Buraki ścieramy na tarce i doprawiamy do smaku.

Tagi:

buraki