Sposób przygotowania:
Tarteletki z budyniem i malinami
1. Mąkę przesiać, dodaćc cukier puder, żółtka oraz szczyptę soli, wymieszać. Dodać posiekane masło, zagnieść gładkie elastyczne ciasto. Owinąć folią i włożyć na 1/2 godz. do lodówki. Foremki na tarteletki o śr. 11cm (6szt) natłuścić i oprószyć cienko kaszką manną lub bułką tartą. Wylepić ciastem dno i boki foremek i nakłuć widelcem. Piec ok. 10-15 min w temp. 170st. Ostudzić i wyjąć z foremek. 2. 1,5 szkl. mleka zagotować z cukrem, w reszcie rozrobić proszek budyniowy, wlać na gotujące si mleko i gotować, aż zgęstnieje. Gdy będzie lekko ciepły nałożyć do ostudzonych tarteletek. Udekorować świeżymi malinami.
mysza75
czekoladka_m