Sposób przygotowania:
Tartiflette- francuskie pysznosci...
Obrane ziemniaki, kroimy w talarki, a nastepnie gotujemy w osolonej wodzie. Boczek, podsmazamy, na rozgrzanej patelni.
W naczyniu zaroodporny ukladamy ugotowana, polowe ziamniakow. Na to kladziemy przekrojony wzdloz, na pol ser tartiflette, nastepnie czesc boczku. Na ser kladziemy reszte ziemniakow, druga czesc sera i boczek. Zapiekamy 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni.
Danie najlepiej smakuje z salata, polana sosem vinegret i bagietka.
Smacznego :)
Ps. Do dania mozna dodac pokrojana drono cebule, ja jednak nie dodaje gdyz cebuli nie lubie ;)
W naczyniu zaroodporny ukladamy ugotowana, polowe ziamniakow. Na to kladziemy przekrojony wzdloz, na pol ser tartiflette, nastepnie czesc boczku. Na ser kladziemy reszte ziemniakow, druga czesc sera i boczek. Zapiekamy 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni.
Danie najlepiej smakuje z salata, polana sosem vinegret i bagietka.
Smacznego :)
Ps. Do dania mozna dodac pokrojana drono cebule, ja jednak nie dodaje gdyz cebuli nie lubie ;)
misia53
robertjankopp
MIUCCIA
kwiatula
Niuniaczka
MIUCCIA
a co ty, Miodek jestes?
Niuniaczka
To są podstawowe zasady, które każdy powinien znać:)