Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka w musztardowo ziołowej marynacie
Mięso kroję na pół, a następnie każdą część lekko rozbijam tłuczkiem.
W miseczce przygotowuję prostą marynatę: mieszam musztardę z dużą szczyptą suszonej bazylii, solą i oliwą z oliwek (lub olejem). Tak przygotowaną marynatą nacieram mięso z obu stron. Odstawiam na minimum 15 minut do lodówki. Marchewkę obieram i kroję na cienkie talarki. Do torebki do smażenia wkładam oba kawałki mięsa w naszej musztardowo ziołowej marynacie oraz pociętą marchewkę. Torebkę z zawartością układam na rozgrzanej patelni (mały ognień).
Smażę na minimalnym ogniu z obu stron po kilka minut do miękkości mięsa (czas zależy od grubości mięsa, jeśli przygotowujecie takie mięso pierwszy raz warto zaglądać co jakiś czas do torebki).
Tak przygotowane piersi podaję z ulubioną surówką (u mnie sałata ze słodkim dresingiem).
W miseczce przygotowuję prostą marynatę: mieszam musztardę z dużą szczyptą suszonej bazylii, solą i oliwą z oliwek (lub olejem). Tak przygotowaną marynatą nacieram mięso z obu stron. Odstawiam na minimum 15 minut do lodówki. Marchewkę obieram i kroję na cienkie talarki. Do torebki do smażenia wkładam oba kawałki mięsa w naszej musztardowo ziołowej marynacie oraz pociętą marchewkę. Torebkę z zawartością układam na rozgrzanej patelni (mały ognień).
Smażę na minimalnym ogniu z obu stron po kilka minut do miękkości mięsa (czas zależy od grubości mięsa, jeśli przygotowujecie takie mięso pierwszy raz warto zaglądać co jakiś czas do torebki).
Tak przygotowane piersi podaję z ulubioną surówką (u mnie sałata ze słodkim dresingiem).