marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Tartinki z pastą jajeczną i rzeżuchą.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jajka ugotować na twardo i przelać zimną wodą,obrać ze skorupek

Tartinki z pastą jajeczną i rzeżuchą.

Składniki:

Tartinki z pastą jajeczną i rzeżuchą.

 

  • 1 opakowanie pieczywa tostowego,
  • 3 jajka na twardo,
  • 1 dymka,
  • pieprz,
  • sól,
  • kiełki rzeżuchy.

Sposób przygotowania:

Tartinki z pastą jajeczną i rzeżuchą.
Jajka ugotować na twardo,przelać zimną wodą,obrać ze skorupek
i posiekać drobno,dodać opłukaną,posiekaną dymkę,pieprz i sól.
Wymieszać i smarować pokrojone pieczywo na szerokie kawałki,
posypać kiełkami na wierzchu i nakryć drugim kawałkiem i nabijać
tartinki wykałaczką.Podawać z sałatką.