katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1590]

Surówka kapuściana marchewką i jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak zwyczajnie ale smacznie. Kiszona kapusta plus marchewka, jabłka, por i przyprawy do smaku. Bardzo smaczna jako dodatek do obiadu i nie tylko.

Surówka kapuściana marchewką i jabłkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka kapuściana marchewką i jabłkiem

 

  • kiszona kapusta 3 duże garści
  • marchew 2 szt większe
  • jabłko 1 szt duża
  • por część jaśniejsza 1 kawałek
  • sól i pieprz
  • miód
  • olej

Sposób przygotowania:

Surówka kapuściana marchewką i jabłkiem
Kapustę odciskamy z nadmiaru soku i można ją pokroić. Por drobno kroimy a właściwie siekamy.

Jabłka i marchew obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki.

Dodajemy do kapusty i łączymy składniki mieszając.

Doprawiamy surówkę solą, pieprzem i miodem do smaku. Skrapiamy olejem i mieszamy.

Odstawiamy do lodówki albo inne chłodne miejsce.
Surówka kapuściana marchewką i jabłkiem
do odciśniętej kapusty y dodajemy pokrojonpor.
Surówka kapuściana marchewką i jabłkiem
dodajemy też startą na tarce marchewkę .
Surówka kapuściana marchewką i jabłkiem
Obrane jabłko ścieramy na tarce i dodajemy do surówki.
Surówka kapuściana marchewką i jabłkiem
Doprawiamy przyprawami do smaku i skrapiamy olejem .

Tagi:

surówka