Sposób przygotowania:
Tartinki z rabarbarem i bezą
Z mąki, margaryny, żółtka, cukru i wody zagnieść kruche ciasto, rozwałkować i wykleić nim 4 foremki do tartinek o średnicy 12 cm. Wstawić do piekarnika na około 20 minut aż ciasto się zezłoci.
Z rabarbaru odciąć liście i końcówki, umyć, pokroić i zalać niewielką ilością wody, zagotować, a kiedy się rozsmaży dodać miód i rozprowadzoną w 2 łyżkach wody mąkę ziemniaczaną. Mieszać energicznie i gotować przez 2-3 minuty aż zgęstnieje.
Białka ubić z cukrem na sztywno i wymieszać delikatnie z mąką i octem.
Na podpieczone ciasto wyłożyć mus rabarbarowy i bezę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 30 minut. Studzić w uchylonym piekarniku.
Smacznego :)
Z rabarbaru odciąć liście i końcówki, umyć, pokroić i zalać niewielką ilością wody, zagotować, a kiedy się rozsmaży dodać miód i rozprowadzoną w 2 łyżkach wody mąkę ziemniaczaną. Mieszać energicznie i gotować przez 2-3 minuty aż zgęstnieje.
Białka ubić z cukrem na sztywno i wymieszać delikatnie z mąką i octem.
Na podpieczone ciasto wyłożyć mus rabarbarowy i bezę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 30 minut. Studzić w uchylonym piekarniku.
Smacznego :)