ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Tartinki z wędzonym łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Małe, zgrabne kanapeczki z jajem i łososiem.

Tartinki z wędzonym łososiem

Składniki:

Tartinki z wędzonym łososiem

 

  • bagietka
  • 6 plastrów wędzonego łososia
  • 3 jaja
  • łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • koperek
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tartinki z wędzonym łososiem
Jaja ugotuj na twardo. Ostudź, obierz je i posiekaj najdrobniej jak się da. Do jaj dodaj majonez i musztardę oraz posiekany koperek, wymieszaj wszystko, dopraw solą i pieprzem. Bagietkę pokrój na kromki, opiecz je w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez kilka minut. Na tak przygotowanych kromkach układaj po kawałku łososia, na wierzch nakładaj pasty jajecznej, przyozdabiaj kromki gałązkami koperku. Smacznego!