justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Tatar

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Chyba każdy uwielbia tatar, to jest tatar według mojego upodobania

Tatar

Składniki:

Tatar

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego wołowego
  • 1 duża cebula
  • 3 całe jajka
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Tatar
Mięso przekładamy do miski, wbijamy w nie jajka, dodajemy drobno posiekaną cebulkę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Przekładamy do salaterek, robiąc na środku małe wgłębienie w mięsie. Wkładamy w nie żółtko jajka. Dekorujemy według uznania np. papryką i porem.