eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Tatar Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna przekąska na przyjęcie lub kolację.

Tatar Eli

Składniki:

Tatar Eli

 

  • 60 dkg siekanej polędwicy wołowej
  • 2 ogórki konserwowe
  • 6 pieczarek konserwowych
  • 2 średnie cebule
  • 4 żółtka
  • 2 łyżki oleju lub oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Tatar Eli
Posiekaną polędwicę przyprawić solą,pieprzem,dodać olej i wymieszać.Cebulę (ostrożnie wyjąć po 2 warstwy z brzegu,na koszyczki do żółtek),pieczarki i ogórki drobno posiekać.Mięso podzielić na 4 części,uformować kulki,lekko je spłaszczyć i ułożyć na talerzach.Talerze w koło mięsa posypać cebulką,pieczarkami i ogórkiem.Koszyczki z cebuli ponacinać w ząbki i ułożyć na mięsie,lekko je dociskając.Do każdego koszyczka wbić żółtko.Smacznego!