Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1308]

Jajka faszerowane serkiem i zieleninką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne jajka faszerowane, które sprawdzą się jako przystawka nie tylko na wielkanocnym stole. Do farszu wykorzystałam serek śmietankowy z chrzanem, ale równie dobrze sprawdzi się serek łososiowy czy czosnkowy.

Jajka faszerowane serkiem i zieleninką

Składniki:

Jajka faszerowane serkiem i zieleninką

 

  • 4 jajka
  • 4 łyżki serka kanapkowego śmietankowego z chrzanem
  • po 1 płaskiej łyżce koperku, drobnego szczypiorku i natki pietruszki
  • łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane serkiem i zieleninką
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obłupiamy, kroimy na połówki. Wyjmujemy żółtka, kroimy je drobno.

Zieleninę myjemy, osuszamy i siekamy drobno, dodajemy do żółtek wraz z serkiem kanapkowym. Dodajemy majonez, sól i pieprz, mieszamy. Tak przygotowanym farszem, za pomocą łyżeczki, napełniamy otwory po żółtkach.