IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Tatar z czerwoną cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Lekko odmieniona wersja tradycyjnego tatara

Tatar z czerwoną cebulką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tatar z czerwoną cebulką

 

  • 200 gram polędwica wołowa,
  • 2 szt cebula czerwona,
  • 3 szt ogórek kiszony,
  • do smaku Pieprz kolorowy świeżo mielony
  • do smaku Sól,
  • 1 szt żółtko jaja

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tatar z czerwoną cebulką
Polędwicę oczyścić, umyć, osuszyć i zmielić na drobno. Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę, ogórki kiszone również pokroić w drobną kostkę. Zmielone mięso połączyć z cebulą, ogórkiem i żółtkiem kurzym, wszystko dokładnie wymieszać następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na świeżo, schłodzone. Smacznego!
Tatar z czerwoną cebulką
Wszystkie składniki należy wymieszać, podawać zaraz po przygotowaniu.

Tagi:

tatar mięso