Sposób przygotowania:
Kąski z łososia w marynacie
Filet z łososia umyj i podziel na kąski, po czym posyp solą, tymiankiem i pieprzem cytrynowym. Kawałki ryby opanieruj w mące i podsmaż je z każdej strony na oliwie, odstaw do wystudzenia.
W między czasie przygotuj marynatę, do garnka wlej wodę i ocet, dodaj przyprawy, sól i cukier, całość zagotuj i odstaw do przestygnięcia.
Kawałki łososia przełóż do słoika, dodaj gałązkę kopru, ząbek czosnku i plasterek cebuli, całość zalej marynatą octową.
Tak przygotowaną rybę wstaw do lodówki, jej przydatność do spożycia wynosi 4 tygodnie.
W między czasie przygotuj marynatę, do garnka wlej wodę i ocet, dodaj przyprawy, sól i cukier, całość zagotuj i odstaw do przestygnięcia.
Kawałki łososia przełóż do słoika, dodaj gałązkę kopru, ząbek czosnku i plasterek cebuli, całość zalej marynatą octową.
Tak przygotowaną rybę wstaw do lodówki, jej przydatność do spożycia wynosi 4 tygodnie.