moli

moli

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Tatar z wędzonego łososia.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

W zależności jak go podamy może być jako .... przystawka , pełne danie albo tez posiłek na odchudzenie.

Tatar z wędzonego łososia.

Składniki:

Tatar z wędzonego łososia.

 

  • 400 g wędzonego łososia
  • 2 st.młodej cebuli /dymki
  • 4 gałązki pietruszki zielonej
  • 3 łyżeczki zielonego pieprzu ze słoiczka
  • 3 łyżeczki kaparów ze słoiczka
  • 1 łyżeczkę musztardy
  • 3 łyżki octu - białego Balsamico
  • sol, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Tatar z wędzonego łososia.
Wedzonego lososia pokroic w drobna kostke . Cebulke i pietruszke posiekac , kapern i zielony pieprz odsaczyc z wody i drobno pokroic , polaczyc z lososiem . Do masy dodac musztarde i ocet Balsamiko , przykryc folia i postawic w chlodnym miejscu . Przed podaniem jeszcze raz wymieszac i ewntualnie doprawic pieprzem i sola . Mozna podawac na plackach ziemniaczanych albo na cienko pokrojonej zielonej salacie .Smakuje rowniez ze swieza bulka paryska .Zycze smacznego !!!