iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Tatar z czosnkiem niedźwiedzim i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Dla wielbicieli łososia. Dużo zdrowia, smaku do tego świeżutki aromatyczny czosnek niedźwiedzi. Odrobina cytryny i jajko. Dużo dobrodziejstwa i smaku.

Tatar z czosnkiem niedźwiedzim i jajkiem

Składniki:

Tatar z czosnkiem niedźwiedzim i jajkiem

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tatar z czosnkiem niedźwiedzim i jajkiem
Wybieramy kawałek świeżego łososia. Odcinamy skórę i drobno siekamy. Solimy do smaku. Jajko gotujemy na twardo, zimne obieramy i siekamy. Łączymy jajko z mięsem ryby.

Czosnek niedźwiedzi siekamy dodajemy do składników. Wszystko dobrze mieszamy. Chłodzimy. Dekorujemy czosnkiem i kawałkiem cytryny.

Polewamy olejem rzepakowym. 

Tagi:

przystawka