Sposób przygotowania:
Tatar z łososia i zieloną salsą
Fileta z łososia dokładnie siekamy ciężkim, ostrym nożem na bardzo drobną miazgę, nigdy nie mielimy w maszynce. Szalotkę, kapary, awokado obieramy i kroimy w drobniutką kostkę. Jako pierwsze przygotowujemy tatara, łososia mieszamy z musztardą, połową szalotki, kaparami, doprawiamy pieprzem, odrobiną soli, skrapiamy cytryną i oliwą, wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinę. W wolnym czasie przygotowujemy zieloną salsę, do awokado dodajemy połowę szalotki, doprawiamy pieprzem, sokiem z cytryny, mieszamy. Do okrągłych foremek układamy tatara oraz salsę, wykładamy na talerz udekorowany zieleniną, dodajemy jajko i kawior. SMACZNEGO. Do dania polecam zimne Prosecco z włoskiego regionu Veneto. Jest to obszar produkujący dobre i nie drogie białe wino ze szczepu o tej samej nazwie.
Czekoladka 2