Sposób przygotowania:
Tatar z łososia i zieloną salsą
Fileta z łososia dokładnie siekamy ciężkim, ostrym nożem na bardzo drobną miazgę, nigdy nie mielimy w maszynce. Szalotkę, kapary, awokado obieramy i kroimy w drobniutką kostkę. Jako pierwsze przygotowujemy tatara, łososia mieszamy z musztardą, połową szalotki, kaparami, doprawiamy pieprzem, odrobiną soli, skrapiamy cytryną i oliwą, wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinę. W wolnym czasie przygotowujemy zieloną salsę, do awokado dodajemy połowę szalotki, doprawiamy pieprzem, sokiem z cytryny, mieszamy. Do okrągłych foremek układamy tatara oraz salsę, wykładamy na talerz udekorowany zieleniną, dodajemy jajko i kawior. SMACZNEGO. Do dania polecam zimne Prosecco z włoskiego regionu Veneto. Jest to obszar produkujący dobre i nie drogie białe wino ze szczepu o tej samej nazwie.
![Tatar z łososia i zieloną salsą Tatar z łososia i zieloną salsą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tatar-z-lososia-i-zielona-salsa-166428.jpg)
![Tatar z łososia i zieloną salsą Tatar z łososia i zieloną salsą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tatar-z-lososia-i-zielona-salsa-166429.jpg)
![Tatar z łososia i zieloną salsą Tatar z łososia i zieloną salsą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tatar-z-lososia-i-zielona-salsa-166430.jpg)
![Tatar z łososia i zieloną salsą Tatar z łososia i zieloną salsą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tatar-z-lososia-i-zielona-salsa-166431.jpg)
Czekoladka 2