Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Tatar z łososia z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lekki i prosty tatar z łososia

Tatar z łososia z rzodkiewką

Składniki:

Tatar z łososia z rzodkiewką

 

  • łosoś wędzony ok 250g
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • ok 5 rzodkiewek
  • odrobina chili
  • sól czosnkowa
  • pietruszka lub koperek do ozdoby (i smaku oczywiście)

 

Sposób przygotowania:

Tatar z łososia z rzodkiewką
Łosia pozbawiamy skóry i siekamy na drobniutkie kosteczki. Najlepiej jest łososia lekko zmrozić wtedy się lepiej kroi. Następnie mieszam posiekanego lub zmiksowanego łososia z odrobiną oliwy, solą czosnkową i chili. Rzodkiewkę myję i siekam jak najdrobniej. układam na talerzu kuleczki tataru - można użyć łyżeczki do lodów lub ręcznie tak jak ja to zrobiłam. Na wierzchu robię gniazda i wsypuję tam posiekaną rzodkiewkę. Tatar pysznie smakuje jako pasta na chleb lub jako osobne danie. Można podawać z surowym żółtkiem lub np z dodatkiem ogóreczka.