Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Tatar ze śledzia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przekąska ze śledzia i warzyw

Tatar ze śledzia

Składniki:

Tatar ze śledzia

 

  • 2 płaty śledzia solonego
  • 4 średnie ogórki kiszone
  • 2 średnie marchewki ugotowane
  • 4 łyżki posiekanej cebulki dymki
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 1 gałązka koperku

Sposób przygotowania:

Tatar ze śledzia
Płaty śledziowe wymoczyć w zimnej wodzie z dodatkiem 3 łyżek octu.Ogórki pokroić w cienkie słupki potem w kosteczkę i odcisnąć z nadmiaru soku.Ugotowane wcześniej marchewki pokroić w kosteczkę.Śledzie pokroić w kosteczkę. Mały okrągły pojemniczek wypełnić warstwami po połowie każdego składnika : śledzia,marchewki,cebuli i ogórka.Przełożyć na talerzyk, udekorować majonezem i gałązką koperku. Przed podaniem należy schłodzić. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem do smaku.