lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Tatar ze śledzia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna przystawka nie tylko na Wigilię. Na moim stole jako jedno z 12 dań Wigilijnych.Tatar możemy zrobić w wielu smakach jakie tylko nam wpadną do głowy. Śledzia bardzo chętnie zjem zawsze. Jest to bardzo zdrowa ryba, zawiera cenne kwasy omega 3

Tatar ze śledzia Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tatar ze śledzia

Składniki :

Sposób przygotowania:

Tatar ze śledzia

Wykonanie:

Gotujemy najpierw jajka które kroimy drobno. Płaty śledziowe kroje bardzo drobno lecz nie robię paćki.

Ogórki i cebulę kroję w drobną kosteczkę.

Doprawiam solą i pieprzem i odrobinę skrapiam olejem i sokiem z cytryny, mieszam łyżką.

Przekładam na talerz i stawiam na stole, mamy jedno z 12 przysmaków Wigilijnych.

Tatar ze śledzia
Gotujemy najpierw jajka które kroimy drobno.
Tatar ze śledzia
Ogórki i cebulę kroję w drobną kosteczkę.
Tatar ze śledzia
Płaty śledziowe kroje bardzo drobno lecz nie robię paćki.