oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

mój tatar ze śledzia podany na chlebku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ten przepis na tatara dostałem od p. Magdy Gessler bardzo fajnie smakuje polecam.

mój tatar ze śledzia podany na chlebku.

Składniki:

mój tatar ze śledzia podany na chlebku.

 

  • 500 g matiasy,
  • 400 g papryka czerwona,
  • 1 szt cebula,
  • 3 szt ogórek kiszony,
  • 4 szt ogórek konserwowy,
  • 1 szt jab?ka,
  • 4 szt jajka,
  • ketchup ostry,
  • koncentrat pomidorowy,
  • papryka mielona,
  • papryka ostra Prymat,
  • pieprz,
  • musztarda rosyjska,
  • maslo,
  • pieczywo razowe

Sposób przygotowania:

mój tatar ze śledzia podany na chlebku.
Paprykę świeżą upiec w piecu tak aby można było ściągnąć skórkę,pokroić w kostkę.Jajka ugotowac na twardo ostudzić i pokroić w kostkę..Filety sledziowe matiasy najlepiej takie w oliwie pokroić w kostkę.Ogórki kiszone i konserwowe obrać i pokroić w kostkę.Cebulę najlepiej taka slodką pokroić w kostkę oraz jabłko obrać i pokroić w kostkę.Wszystkie składniki pokrojone dać do miski, dodać ketchup pikantny,musztarde ostrą oraz koncentrat pomidorowy ilość tych składników zależy jak gęsty chcemy mieć sos.Dodać mieloną slodką oraz ostrą paprykę i wszystko razem wymieszać. Małe kromeczki ciemnego pieczywa a najlepiej małe kromeczki z bagietki razowej,posmarować masłem a następnie wyłożyć tatar ze śledzia,udekorować i podawać jako przystawka.