Sposób przygotowania:
Tawa Tawas pyszne pączusie
Składniki ciasta połączyć ze sobą a potem zagnieść ciasto. Umieścić je w misce, przykryć ściereczką i odstawić na 10 minut.
Po upływie tych minut wyjąc z miski ciasto, uformować ruloniki tak jak na kopytka. Potem tak samo jak kopytka pociąć rulony ciasta i tak przygotowane kawałeczki zostawić na kolejne 5 minut.
Tawa Tawas smażyć na głębokim oleju z każdej strony na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem.
Po upływie tych minut wyjąc z miski ciasto, uformować ruloniki tak jak na kopytka. Potem tak samo jak kopytka pociąć rulony ciasta i tak przygotowane kawałeczki zostawić na kolejne 5 minut.
Tawa Tawas smażyć na głębokim oleju z każdej strony na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem.