Sposób przygotowania:
Razowe ciasteczka z cynamonem
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy pokrojone masło, jajko oraz pozostałe składniki. Wszystko razem zagniatamy na gładkie ciasto, zawijamy w torebkę foliową i wstawiamy na godzinę do lodówki.
Ciasto wałkujemy n grubość 0,5 cm, wałkujemy wałkiem ze wzorem, foremką wycinamy ciasteczka.
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy przygotowane ciasteczka, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczone ciasteczka pozostawiamy do ostudzenia.
Ciasto wałkujemy n grubość 0,5 cm, wałkujemy wałkiem ze wzorem, foremką wycinamy ciasteczka.
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy przygotowane ciasteczka, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczone ciasteczka pozostawiamy do ostudzenia.
Magdalena88
misia5
mocsłodkości
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
Czekoladka 2
skuter5