Sposób przygotowania:
Tęczowa pianka jogurtowaBiszkopt:
![Tęczowa pianka jogurtowa Tęczowa pianka jogurtowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/teczowa-pianka-jogurtowa-bialka-ubic-na-sztywna-piane-potem-dodac-cukier-i-zoltka-347036.jpg)
Mąki przesiać. Odłożyć na bok. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać cukier cały czas ubijając. Następnie dodawać po 1 żółtku i cały czas ubijać.
ETAP 2:
![Tęczowa pianka jogurtowa Tęczowa pianka jogurtowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/teczowa-pianka-jogurtowa-nastepnie-dodac-zolty-barwnik-347038.jpg)
Następnie dodać żółty barwnik.
ETAP 3:
![Tęczowa pianka jogurtowa Tęczowa pianka jogurtowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/teczowa-pianka-jogurtowa-dodac-maki-i-delikatnie-wymieszac-lyzka-347039.jpg)
Na koniec partiami dodawać suche składniki i wymieszać delikatnie. Dodać olej, ponownie lekko wymieszać. Przelać do wyłożonej papierem tortownicy i piec w 180 st około 20 minut do suchego patyczka. Wyjąć, ostudzić.
Pianka jogurtowa:
![Tęczowa pianka jogurtowa Tęczowa pianka jogurtowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/teczowa-pianka-jogurtowa-kazda-z-galaretek-rozpuscic-osobno-w-200-ml-wody-odstawic-do-lekkiego-stezenia-347040.jpg)
Każdą z galaretek rozpuścić osobno w 200 ml wody. Odstawić do lekkiego stężenia.
ETAP 5:
![Tęczowa pianka jogurtowa Tęczowa pianka jogurtowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/teczowa-pianka-jogurtowa-jogurt-przelac-do-miski-wymieszac-z-cukrem-pudrem-podzielic-na-3-czesci-347042.jpg)
Jogurt przelać do miski wymieszać z cukrem pudrem. Podzielić na 3 części.
ETAP 6:
![Tęczowa pianka jogurtowa Tęczowa pianka jogurtowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/teczowa-pianka-jogurtowa-kazda-z-galaretek-wymieszac-z-jedna-porcja-jogurtu-347043.jpg)
Do każdej z cześć stopniowo wlewać tężejącą galaretkę i wymieszać mikserem do połączenia składników. Odłożyć do lodówki dosłownie na 3-5 minut aby masy lekko stężały.
Wykonanie:
![Tęczowa pianka jogurtowa Tęczowa pianka jogurtowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/teczowa-pianka-jogurtowa-wylozyc-obrecz-papierem-do-pieczenia-i-wylewac-partiami-masy-347045.jpg)
Biszkopt położyć na talerz i zapiąć obręcz tortownicy. Wyłożyć obręcz papierem do pieczenia i wylewać partiami masy. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny. Roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą udekorować esy-floresy na wierzchu pianki.
Smacznego!