Sposób przygotowania:
Tęczowe ciasto truskawkowe bez pieczeniaETAP 1:
1. Herbatniki kruszymy, masło rozpuszczamy i łączymy z ciastkami. Wykładamy na dnie tortownicy 24 cm X 24 cm.
2. Galaretki rozpuszczamy każdą osobno w jednej szklance gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia.
ETAP 2:
3. Następnie jogurty dzielimy na 4 części i dodajemy do galaretek. Dokładnie mieszamy trzepaczką.
ETAP 3:
4. Śmietany ubijamy mikserem na sztywno razem cukrem pudrem. Ubitą śmietanę również dzielimy na cztery części i łączymy z galaretkami.
ETAP 4:
5. Galaretki nalewamy na przemian na środek pokruszonych ciastek.
6. Na koniec utykamy w masę truskawki i chłodzimy w lodówce 2 godziny.
ETAP 5:
7. Ciasto gotowe.
8. Smacznego.