Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Tęczowe ciasto bez pieczenia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Moja dzisiejsza propozycja to pyszne ciasto z kremem budyniowym z dodatkiem galaretek. Ciasto jest lekkie, puszyste i bardzo smaczne. Pierwszy raz przygotowywałam je rok temu. Okazał się hitem w moim domu.

Tęczowe ciasto bez pieczenia

Składniki:

Tęczowe ciasto bez pieczenia

na ciasto

Sposób przygotowania:

Tęczowe ciasto bez pieczenia
Do 450 ml mleka dodajemy cukier. Gotujemy. W 150 ml mleka mieszamy żółtka, obie mąki oraz budyń waniliowy. Mieszankę dodajemy do gotującego się mleka. Mieszamy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Miękkie masło miksujemy. Dodajemy partiami zimny budyń.

W kwadratowej formie układamy na dnie biszkopty. Na biszkoptach smarujemy krem budyniowy. Chłodzimy w lodówce przez godzinę.

Galaretkę czerwoną rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody. Studzimy. Galaretkę zieloną rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody. Studzimy.

Tężejącą galaretkę czerwoną lejemy na krem budyniowy. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Tężejącą galaretkę zieloną lejemy na galaretkę czerwoną. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Całe ciasto chłodzimy przez dwie godziny.