Sposób przygotowania:
Mikołajkowe kolorowe muffinki Kamili
Suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, cukier) wymieszac ze sobą. W rondelku roztopic masło, odstawic by ostygło.Do suchych składników dodac mokre czyli jajko, mleko i roztopione masło. Mieszac.
Podzielic ciasto na 4 części i każdą zabarwic odrobina barwnika spozywczego. Ciasto kolorowe wlewac naprzemiennie do foremek wyłożonych papilotkami.
Wstawic do piekarnika nagrzanego do 200C na 25 minut.
Po tym czasie wyjmujac babeczki, jak wystygną ozdobic lukrem zrobionym z szklanki cukru pudru i ok 2 łyzek soku z cytryny, Ozdobic cukrowymi perełkam
Podzielic ciasto na 4 części i każdą zabarwic odrobina barwnika spozywczego. Ciasto kolorowe wlewac naprzemiennie do foremek wyłożonych papilotkami.
Wstawic do piekarnika nagrzanego do 200C na 25 minut.
Po tym czasie wyjmujac babeczki, jak wystygną ozdobic lukrem zrobionym z szklanki cukru pudru i ok 2 łyzek soku z cytryny, Ozdobic cukrowymi perełkam
Natala1210
luna