Sposób przygotowania:
Zielone gofry z ricottą i białą czekoladą
Szpinak rozmrażamy, odsączamy na sitku. Blendujemy razem z 1 szklanką wody.
Do zblendowanego szpinaku dodajemy mąkę, jajko, cukier, proszek do pieczenia, sok z cytryny, olej. Mieszamy.
Rozgrzewamy gofrownicę, nalewamy trochę oleju i pieczemy gofry.
Pieką się trochę dłużej niż tradycyjne gofry.
Masa:
Białą czekoladę rozpuszczamy w mleku w kąpieli wodnej. Do ciepłej czekolady dodajemy serek ricotta i mieszamy aż składniki się połączą.
Kremem smarujemy gofry.
Gruszkę myjemy,obieramy i kroimy w kosteczkę. Na patelnie wsypujemy cukier, dolewamy wodę, gdy zrobi się karmel wkładamy gruszkę. Smażymy kilka minut.
Skarmelizowaną gruszką dekorujemy gofry.
Posypujemy tartą czekoladą.
Do zblendowanego szpinaku dodajemy mąkę, jajko, cukier, proszek do pieczenia, sok z cytryny, olej. Mieszamy.
Rozgrzewamy gofrownicę, nalewamy trochę oleju i pieczemy gofry.
Pieką się trochę dłużej niż tradycyjne gofry.
Masa:
Białą czekoladę rozpuszczamy w mleku w kąpieli wodnej. Do ciepłej czekolady dodajemy serek ricotta i mieszamy aż składniki się połączą.
Kremem smarujemy gofry.
Gruszkę myjemy,obieramy i kroimy w kosteczkę. Na patelnie wsypujemy cukier, dolewamy wodę, gdy zrobi się karmel wkładamy gruszkę. Smażymy kilka minut.
Skarmelizowaną gruszką dekorujemy gofry.
Posypujemy tartą czekoladą.
elajza