Sposób przygotowania:
Tęczowy sernik na zimno na biszkoptach
1. Masło/margarynę utrzeć do puszystości. Dodać ser i zmiksować. Masę podzielić na 3 części. 2. Każdą z galaretek rozpuścić w 250ml. Wrzącej wody o ostudzić. Schłodzić do lekkiego stężenia. 3. Każdą tężejącą galaretkę połączyć z jedną częścią masy. 4. Biszkopty umieścić w tortownicy o średnicy 24cm. Wyłożonej folią aluminiową. Na biszkopty wylać masę agrestową, schłodzić do całkowitego stężenia. Na to poukładać pokrojone owoce i zalać je masą brzoskwiniową. Schłodzić do stężenia. Na masę brzoskwiniową wylać masę wiśniową i całość schłodzić do stężenia. 5. Galaretkę malinową rozpuścić w 350ml. Wody wrzącej, pozostawić do stężenia. Gdy zacznie tężeć wylać ją na masę wiśniową, schłodzić. 6. Przed podaniem udekorować ubitą z cukrem pudrem i śmietan – fixem śmietaną. Smacznego!