akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Tęczowy sernik na zimno na biszkoptach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Idealny serniczek na upalne dni :D Wymaga troszkę czasu, ale warto go poświęcić :) Goście będą zachwyceni. Polecam!

Tęczowy sernik na zimno na biszkoptach Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tęczowy sernik na zimno na biszkoptach

 

  • paczka okrągłych biszkoptów
  • 1 galaretka brzoskwiniowa
  • 1 galaretka agrestowa
  • 1 galaretka wiśniowa
  • 750g. Sera na serniki z wiaderka
  • 150g. Masła/ margaryny
  • owoce (brzoskwinie, truskawki, jabłka itp.)

 

  • Dodatkowo:
  • 150ml. śmietany 36%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • ½ śmietan – fix
  • 1 galaretka malinowa

Sposób przygotowania:

Tęczowy sernik na zimno na biszkoptach
1. Masło/margarynę utrzeć do puszystości. Dodać ser i zmiksować. Masę podzielić na 3 części. 2. Każdą z galaretek rozpuścić w 250ml. Wrzącej wody o ostudzić. Schłodzić do lekkiego stężenia. 3. Każdą tężejącą galaretkę połączyć z jedną częścią masy. 4. Biszkopty umieścić w tortownicy o średnicy 24cm. Wyłożonej folią aluminiową. Na biszkopty wylać masę agrestową, schłodzić do całkowitego stężenia. Na to poukładać pokrojone owoce i zalać je masą brzoskwiniową. Schłodzić do stężenia. Na masę brzoskwiniową wylać masę wiśniową i całość schłodzić do stężenia. 5. Galaretkę malinową rozpuścić w 350ml. Wody wrzącej, pozostawić do stężenia. Gdy zacznie tężeć wylać ją na masę wiśniową, schłodzić. 6. Przed podaniem udekorować ubitą z cukrem pudrem i śmietan – fixem śmietaną. Smacznego!
Tęczowy sernik na zimno na biszkoptach
Schłodzony i udekorowany tęczowy sernik.